NETŞEKER GIDA KÜP ŞEKER ÜRETİM PROSESİ
- Kristal toz şeker 50 kilogramlık torbalar halinde ambalajlanmış olarak şeker silosuna boşaltılır. Titreşimli besleyiciden geçen kristal toz şeker otomatik titreşimli metal kontrol sisteminde denetlenir.
- Silodan dozajlama ve nemlendirme helezonuna geçen şeker, karıştırma ve besleme helezonuna geçerken su ile % 1,2 ila %1,6 nisbetinde nemlendirilir. Nemlendirilip karıştırılan şeker kalıplanacağı tambur kısmına geçmeye hazırdır.
- Tambur kısmına geçerken hem karışımın daha iyi olması hem de tambur üzerindeki kalıplardaki gözlerin daha iyi dolması için hemen tambur üzerinde bir karıştırıcı sistem vardır. Tambur dönüş hareketi ile bir taraftan kalıplar dolarken aynı zamanda ilerleyen bant sisteminde küp şekerler otomatik olarak dizilmektedir.
- Bant üzerine dizilen küp şekerler ilerleyerek kurutma fırınlarına girer. Kurutma fırınlarında elektrikli serpantinler marifeti ile küpler kurutulur. Kurutulan bu küpler karton kutulara vakumlu robotlar ile otomatikman doldurulur.
Not: (Küp şeker üretim proseslerinde su dışında hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Kristallerin birbirine yapışmasını sağlayan unsur, şekerin su ile karışmasından dolayı ortaya çıkan yapışma özelliğidir.)